Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Iceland Airwaves Festival

Door: Shanne Bax

Tijdens de periode van het jaar waarin IJsland slechts een paar uur zonlicht ziet, vormt het festival een ongeëvenaard avontuur en tovert het ’t land om tot een muzikale schatzoektocht… Airwaves werd in 1999 gelanceerd als een eenmalig evenement in een vliegtuighangar en is sindsdien het langst gevestigde festival en het best erkende muziekmerk van IJsland en een vast onderdeel van de jaarlijkse culturele kalender van Reykjavik.

Iceland Airwaves is een eclectisch festival in Reykjavík. Het festival is te vergelijken met het bekende South by Southwest en ontvangt honderden acts variërend van onbekende nieuwkomers tot artiesten met headliner status. Na de 20e editie gaat Iceland Airwaves dit jaar terug naar zijn roots met shows op allerlei locaties van bars en boekwinkels tot theaters en concertzalen. 

Luister in de coolste omgeving ter wereld naar de populairste bands van IJsland, Europa, Amerika en daarbuiten tijdens Iceland Airwaves! Van 6 tot 9 november 2019 treden veel fantastische buitenlandse en IJslandse artiesten op, op unieke en intieme locaties van het festival die zich allemaal bevinden in het stadscentrum. Je kunt makkelijk van het ene naar het andere optreden of bar lopen.

Bekijk de line-up hier: https://icelandairwaves.is/lineup/#/ !

Met onder andere een optreden van Of Monsters and Men, die voor het eerst sinds 2010 weer op het festival staan, alsook Mac DeMarco, John Grant, Whitney, Shame, Vök, Hatari, Mammút, Ólöf Arnalds, JFDR, Blanco White, Biggi Veira (GusGus DJ set) en nog veel meer! Door de jaren heen hebben ook gevestigde acts als Björk, The Flaming Lips, The Knife, Kraftwerk, Sigur Rós, John Grant, Mumford & Sons en Fleet Foxes ervoor gekozen om zich bij muziekfans uit meer dan 50 landen aan te sluiten voor vier dynamische dagen vol muziek en festiviteiten.

Iceland Airwaves wordt ook gezien als van onschatbare waarde en dé gelegenheid om contact te leggen met muzikanten, agenten, journalisten, promotors en managers van over de hele wereld, om nieuwe relaties op te bouwen onder het genot van de kunsten van enkele van de nieuwste muzikale ontdekkingen en game-changers ter wereld.

Wist je dat? Er een Spotify playlist is voor Airwaves? Luister ‘m hier!

Iceland Airwaves wordt nu gepromoot en geproduceerd door het concertbedrijf Sena Live, met steun van de nationale luchtvaartmaatschappij en oprichtingssponsor van IJsland, Icelandair, en in samenwerking met de stad Reykjavík.

Bekijk de aftermovie van 2018 om in de sfeer te komen.

Aftermovie 2018

Over Shanne Bax
Het fijne van ons werk als specialist, is dat je volledig op kunt gaan in alle 'ins' en 'outs' van onze geliefde bestemmingen. Sinds 2013 doe ik dit dan ook vol overgave. Mijn favoriet...? Een cruise rond Spitsbergen is een onvergetelijke ervaring!

Alle blogs van Shanne