Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Spectaculaire excursie Highland tour per superjeep

Door: Astrid Wiesenekker

Landmannalaugar is één van de mooiste en indrukwekkendste hoogland gebieden van IJsland. Tijdens deze spectaculaire tour reizen we vanuit Reykjavík, per superjeep (!), naar het binnenland. Wie wil dat nou niet?

Superjeeps in actie

Superjeep dagtour

Deze schitterende dagtour van ca. 9 a 10 uur, start in Reykjavík. Nadat we in onze superjeeps geklommen zijn rijden we door het vruchtbare landschap van zuid IJsland, richting IJslands beroemdste actieve vulkaan, de Hekla. Onderweg hebben we al prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van deze gigant!

Als het weer het toelaat rijden we, langs de heuvelrug van de vulkaan naar 900 meter boven zeeniveau om te genieten van het spectaculaire zicht van de met sneeuw bedekte top. Aan de voet van de vulkaan rijden we door intens ruig terrein langs lavavelden en kraters op weg naar het ruige hart van IJsland.

Deze tour wordt het hele jaar door uitgevoerd. Dus ook als de hooglandenroute naar Landmannalaugar officieel gesloten is, is dit je kans om dit onbeschrijfelijke mooie natuurgebied te bezoeken. En als je denkt dat Landmannalaugar in de zomer mooi is? Bedenk je dan eens hoe magisch het winterse landschap zal zijn…

De Hekla, IJslands beroemdste vulkaan

Voordat we Landmannalaugar bereiken stoppen we even bij de krater Ljótopollur. In Landmannalaugar is er een uur of 2 de tijd voor een wandeling of een dip in de warme bron. De laatste stop van de dag, als we via Tjórsárdalur richting Reykjavik rijden is de Gjáin vallei. Een Game of Thrones locatie!

Welke superjeep kies jij?

Je hebt bij het boeken van deze excursie keuze uit verschillende superjeeps zoals bijvoorbeeld een SUV – deze is te vergelijken met een Landrover Discovery en heeft plaats voor maximaal 4 tot 6 personen. Een Toyota Landcruiser met 38″ banden, geschikt voor maximaal 4 personen. En wil je het nóg stoerder? Dat kan! Kies voor de Ford F150 met 42″ banden, geschikt voor maximaal 4 personen of voor de Ford Excursion met 48″ banden, deze is geschikt voor 6 personen.

Het schittende Landmannalaugar
Gjáin vallei een Game of Thrones locatie

Over Astrid Wiesenekker
'Groene' landen zijn al jaren mijn favoriete vakantiebestemmingen. Sinds 2011 zit ik dus helemaal op mijn plek bij IJsland Tours. Met mijn kennis en ervaring van IJsland en de Færøer, stel ik graag mooie reizen samen naar deze fantastische bestemmingen!

Alle blogs van Astrid