Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Excursies (bij)boeken

Door: Shanne Bax

Je bent een reis naar IJsland of één van onze andere bestemmingen aan het plannen en laat ons alles voor je regelen. Goed idee! Want bij ons boek je veilig en je haalt specialistische kennis in huis. De belangrijkste elementen van de reis zijn toch wel de vlucht, auto en hotels. Maar je kunt zó veel toffe excursies inplannen onderweg, dat het slim is hier ook over na te denken. We krijgen vaak de vraag of excursies later nog bijgeboekt kunnen worden…

Dat kan! Je hoeft niet direct bij boeking op te geven welke excursies je wilt doen. Misschien heb je er nog niet helemaal goed naar gekeken, of vind je het lastig te bepalen welke tours je wanneer kunt doen? Geen zorgen, zodra wij alle hotels bevestigd hebben weet je waar je overnacht en is het plannen een stuk makkelijker.

Het is daarom dus niet noodzakelijk om direct bij boeking óók door te geven welke excursies je wilt boeken. Mijn tip is wel om hier niet te lang mee te wachten, want hoe langer je wacht, hoe minder er mogelijk zal zijn. Er zijn namelijk best een hoop excursies die je ter plaatse echt niet meer kunt boeken. En ik zeg altijd: wil je iets ècht heel graag doen, waarom verzeker je jezelf dan niet van een plekje op de tour? Vooraf boeken heeft echt zijn voordelen. En de prijzen zijn ter plaatse niet veel anders, hooguit door een koersverschil, zal onze prijs afwijken van de prijs ter plaatse.

Als onze partner adviseert een excursie vooraf te boeken, of wij weten uit ervaring dat dit noodzakelijk is, staat dit duidelijk bij de excursie geschreven. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan! Bij sommige excursies is dit dus niet nodig, hoewel ons advies te boeken als je graag mee wilt wel blijft staan. Stel je wilt heel graag een walvisexcursie maken, maar je verblijft meerdere dagen in dezelfde regio en wilt het weer afwachten. Wat doe je dan? Mijn advies is alsnog vooraf de tour te boeken, op de eerste mogelijkheid, zodat je bij annulering door slecht weer (mocht dat gebeuren) nog opties over hebt om te schuiven. Je kunt natuurlijk ook het weer in de gaten houden zodra je op IJsland bent en een paar dagen vooraf een schatting maken. Als je onze partner belt kunnen ze kijken of de tour die wij voor je geboekt hebben omgeboekt kan worden. Houd er wel rekening mee dat er niets zo wisselvallig is, als het weer op IJsland.

Zodra je eruit bent of en welke excursies je wilt boeken bel of mail je met ons team. Wij zorgen dat alles netjes bijgeboekt wordt en als je het zelf lastig vindt om de planning te maken, doen wij dit uiteraard graag voor je! Als alles dan bevestigd is, sturen we je de bevestiging en eventuele aanvullende factuur toe.

Over Shanne Bax
Het fijne van ons werk als specialist, is dat je volledig op kunt gaan in alle 'ins' en 'outs' van onze geliefde bestemmingen. Sinds 2013 doe ik dit dan ook vol overgave. Mijn favoriet...? Een cruise rond Spitsbergen is een onvergetelijke ervaring!

Alle blogs van Shanne