Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Vogafjós Farm Resort

Door: Ilse van den Hoven

Wanneer je op zoek bent naar een charmante plek om te overnachten ben je bij Vogafjós aan het juiste adres. Het Farm Resort wordt al 120 jaar gerund door verschillende generaties van dezelfde familie. Waar ze eerst schapen, koeien, kippen, paarden en een hond hadden is het vandaag de dag een gemixt boerenbedrijf bestaande uit 120 schapen en 40 koeien.

Het bijzondere aan dit Guesthouse is het café, wat gevestigd is in de stal. Terwijl je geniet van je ontbijt of je kopje koffie zie je de koeien door de ruiten heen. De koeien worden 2 keer per dag gemolken en uiteraard is het mogelijk om de verse, warme melk direct te proeven nadat het direct van de koe vandaan komt. In de maand mei is het op verzoek mogelijk om pasgeboren lammetjes te bewonderen.

In het restaurant, grenzend aan de stal, is er plaats voor 90 personen en heb je een prachtig uitzicht over het meer van Mývatn. Het menu bestaat voornamelijk uit ‘home-cooked’ gerechten zoals gerookte forel en lamsvlees, kaas en brood gebakken in een hotspring. Alle gerechten worden klaargemaakt met lokale producten en ingrediënten van de boerderij of uit de directe omgeving.

Kamertypes

Het guesthouse beschikt over 26 knusse en net ingerichte kamers, allen voorzien van eigen badkamer. De kamers zijn gevestigd in twee gebouwen, twee met ieder 10 kamers en één met familiekamers en kleinere 2-persoonskamers. Je kunt met maximaal 4 personen op 1 kamer verblijven en ze zijn allen voorzien van Wi-Fi.

Over Ilse van den Hoven
Al sinds 2006 ben ik bij deze leuke organisatie werkzaam! Inmiddels heb ik diverse mooie reizen naar IJsland, Groenland, Spitsbergen en de Faeroer gemaakt. Onze bestemmingen vind ik stuk voor stuk uniek, en ik deel mijn enthousiasme graag!

Alle blogs van Ilse