Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Siglo Hotel

Door: Ilse van den Hoven

In de bloeiende dagen van het haringtijdperk werd Siglufjord de ‘haringhoofdstad’ van de wereld genoemd. Sindsdien wordt deze meest noordelijke stad van IJsland beschouwd als een van de meest historische plaatsen van het land en bij Siglo Hotel streven ze ernaar hun gasten de gelegenheid te bieden Siglufjord te ervaren zoals het vandaag is, terwijl we het historische verleden leren kennen door middel van foto’s en musea.

Met verschillende lokale activiteiten, de nabijheid van het bekroonde Haring-museum, ontspannende natuur en vriendelijke sfeer, is Siglo Hotel een locatie om het hele jaar door van te genieten.

Alle kamers in dit hotel hebben zee- of bergzicht en een zitje in de vensterbank zodat je optimaal van deze prachtige omgeving kunt genieten. De inrichting is klassiek en romantisch met veel hout en zeer comfortabel. Alle kamers zijn voorzien van een TV, kluis, gratis Wi-Fi, eigen badkamers met walk-in douches en een föhn. Voor alle gasten is er toegang tot de sauna en hottubs.

Kamertypes van Hotel Siglo

Classic Double Room: De klassieke 2-persoonskamer is gemiddeld 23m2 en heeft een 2-persoonsbed, of twee 1-persoonsbedden met bedlinnen van hoge kwaliteit. Het uitzicht over de buitenhaven met zijn kleurrijke restaurants of de binnenhaven met het beroemde ‘Herring Era Museum’ is een belangrijk pluspunt van deze heerlijke kamers. De kamers zijn geschikt voor 2 personen, een extra bed voor een kind is op aanvraag beschikbaar.

Deluxe Double Room: Kom optimaal tot rust in de deluxe kamers. De kamers zijn ca. 29m2 en voorzien van een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden met bedlinnen van hoge kwaliteit. De deluxe kamers liggen direct naast het overzeese balkon met zicht op de pittoreske berg Holshyrna. De deluxe kamers hebben als extra een Dolce Gusto koffiemachine en is geschikt voor 2 personen. Een extra bed is op aanvraag beschikbaar.

Junior suite: Deze kamer is ultiem voor een relaxed verblijf. Gelegen met zicht op de binnenhaven en het museum heb je ook direct toegang vanaf het grote balkon tot het terras en de spa. Extra in deze kamer: een set loungestoelen.

Suite: Deze kamer is voorzien van een privé balkon met zicht op de binnenhaven, het kleurrijke dorp en de kleine vissersbootjes. Óf je geniet van zicht op de levendige buitenhaven met de grotere boten en jachten. De Siglo suites zijn ca. 45m2.

Over Ilse van den Hoven
Al sinds 2006 ben ik bij deze leuke organisatie werkzaam! Inmiddels heb ik diverse mooie reizen naar IJsland, Groenland, Spitsbergen en de Faeroer gemaakt. Onze bestemmingen vind ik stuk voor stuk uniek, en ik deel mijn enthousiasme graag!

Alle blogs van Ilse