Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Guesthouse Gjáargarður

Door: Ilse van den Hoven

Op één van de meest pittoreske plekjes van de Færøer eilanden, weg van het alledaagse leven, ligt het meest charmante hotel van deze eilandengroep. Welkom bij Gjáargarður! Het is maar een uur rijden vanaf de hoofdstad naar de plaats Gjógv (uitgesproken als gjèk, met de g van ‘good’), maar eenmaal aangekomen zul je je in een compleet andere wereld wanen.

Het dorp Gjógv heeft zijn naam te danken aan de 200 meter lange kloof in het noorden van het dorp. Gjógv betekent kloof in het Faroes. De oudste nederzetting in Gjógv is “Eysturi Við Garðar”, gelegen grofweg waar je nu de kerk kunt vinden. Hoewel de eerste bewijzen van het dorp Gjógv te vinden zijn uit het jaar 1584, beweert men dat het dorp velen malen ouder is. Het dorp kan idyllisch en rustgevend zijn op een kalme zomerdag, maar ook net zo dramatisch en indrukwekkend wanneer er storm over de eilanden heen raast.

Kamertypes

Het guesthouse beschikt over 23 kamers waarvan 11 in het hoofdgebouw en inmiddels 12 in het recent gebouwde bijgebouw. In alle kamers kan een extra bed geplaatst worden voor een 3e persoon.

Cosy Standard Room: Deze 2-persoonskamers variëren in afmetingen van ca. 12 tot 14 m2 en bevinden zich allemaal in het hoofdgebouw. Alle kamers zijn vorzien van draadloos internet en een eigen douche/toilet. Deze kamers worden zowel als 1-persoons-, 2-persoons- als familiekamers aangeboden.

Superior Room: Deze kamers bevinden zich allemaal in het nieuwe, aangrenzende bijgebouw. Alle kamers zijn individuele ‘units’ van ca. 24m2 met ieder hun eigen entree, een ruime slaap-/woonkamer en een eigen badkamer. Je geniet hier van je eigen privé paradijs doordat je afgesloten bent van de wereld en een gebruikelijk hotelgebouw, terwijl je wel kunt genieten van de service van het hotel. Deze kamers worden zowel als 1-persoons-, 2-persoons- als 3-persoonskamers aangeboden.

Guesthouse Gjáargardur
Grass roof
Superior kamer
Cosy standard kamer

Over Ilse van den Hoven
Al sinds 2006 ben ik bij deze leuke organisatie werkzaam! Inmiddels heb ik diverse mooie reizen naar IJsland, Groenland, Spitsbergen en de Faeroer gemaakt. Onze bestemmingen vind ik stuk voor stuk uniek, en ik deel mijn enthousiasme graag!

Alle blogs van Ilse