Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Weer en seizoenen

Ruig eiland, ruig weer

IJsland wekt met zijn naam en zijn ligging de indruk dat het er altijd ijskoud is. Ondanks de vrij noordelijke ligging valt het juist erg mee met de kou en al het ijs. De winters in IJsland zijn koud en ook de zomers zijn redelijk koel. Wat opvallend en typerend is voor IJsland is het vaak vrij ruige weer, wat goed past bij het uniek ruige landschap van het eiland.

Klimaat

Dankzij de warme golfstroom heeft IJsland een gematigd klimaat met korte koele zomers en relatief lange, vrij milde winters. Het weer kan zeer snel omslaan. De gemiddelde zomertemperatuur ligt tussen de 12 en de 15 graden celcius. De gemiddelde wintertemperatuur in Reykjavík ligt tussen de -5 en de +5 graden celcius en in het binnenland tussen de -20 en de +5 graden celcius.

Het is een groot misverstand dat het in IJsland ’s winters altijd donker is. In oktober is het ca. 8 uur per dag licht, hartje winter, in de maanden december en januari, is dit gemiddeld 5 uur per dag. In de loop van februari neemt het daglicht weer in rap tempo toe.

Klik hier om het actuele weer in IJsland te bekijken.