Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Handige weetjes IJsland

Feestdagen

Naast Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerstmis gelden de volgende feestdagen:

Evenementenkalender 2018

Op deze evenementenkalender van IJsland zie je precies welke evenementen plaatsvinden in welke maanden van het jaar 2018, handig bij het plannen van je vakantie naar IJsland: events in iceland.

Kleding

Er is een gezegde: “Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding”. Naast laagjes kleding zijn goed schoeisel, een wind- en waterdichte jas, muts en zwemkleding van belang. Bij de reis-bescheiden ontvang je een uitrustingslijst. Bekijk ondertussen onze kledinglijst IJsland.

Zwembaden

In bijna iedere plaats of dorp vind je een openlucht warmwater zwembad met zgn. “hot pots” (ronde circulaire baden), die in temperatuur variëren van 37⁰C tot 42⁰C.

Geldzaken

De munteenheid is de IJslandse kroon (ISK). Voor een exacte koers verwijzen wij naar de website www.sedlabanki.is. Het is altijd voordeliger ter plekke geld op te nemen of euro’s bij de bank om te wisselen. In de grotere plaatsen vind je geldautomaten waar je kunt pinnen. Verder kun je bijna overal met een creditcard betalen. Voor autohuur, zomerhuisjes en het garanderen van extra’s in de accommodaties, is een creditcard verplicht. Het geven van fooien is niet gebruikelijk, behalve voor chauffeur en gids bij meerdaagse reizen.

Paspoort

IJsland maakt deel uit van de Schengenlanden, maar is geen lid van de EU. Nederlanders hebben een paspoort of een Europese identiteitskaart nodig, welke nog minimaal 3 maanden na terugkomst geldig is.

Telefoneren

Het internationale toegangsnummer voor IJsland is 00354. De meeste mobiele telefoons hebben een goed bereik in gebieden langs de ringweg. In de hooglanden kan het bereik er minimaal tot niet zijn.

Tijdsverschil

IJsland heeft het hele jaar de Greenwich tijd (GMT). Het tijdsverschil met Nederland is daardoor tijdens onze zomertijd 2 uur en tijdens onze wintertijd 1 uur.

Invoerbepalingen

Lees je vooraf goed in over wat je wel en niet mag invoeren via www.tollur.is/english.

Elektriciteit

Het voltage in IJsland is 220; de stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.