Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Handige weetjes

Voldoende drinken

Al laat de barometer een temperatuur van 8 graden zien, dan is het heel wel mogelijk, dat de temperatuur aanzienlijk hoger ligt en zeker anders  zal aanvoelen. Het is vooral een droge warmte en je zult merken dat je veel vocht nodig hebt. Neem daarom voldoende drinken mee voor onderweg, zeker wanneer je gaat wandelen.

Reisinformatie Groenland

Voor reizen naar Groenland is een paspoort of identiteitskaart benodigd. Voor reizen van 3 dagen of langer is een reisverzekering met werelddekking nodig. Het wettige betaalmiddel is de Deense kroon.

Belangrijk: Wanneer reizen wegens slechte weersomstandigheden niet volgens programma kunnen worden uitgevoerd en hieruit meerkosten ontstaan, dan zijn deze voor rekening van de reiziger. Voor reizen naar Groenland gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

West-Groenland - boottocht ijsfjordMuggen in Groenland

Bij mooi weer zijn er muggen in Groenland, die ieder niet ingesmeerd plekje van je lichaam als een smakelijk hapje zullen zien. Bij lagere teperaturen  en een stevige wind, zal je hier weinig of geen last van hebben. Je kunt vaak ter plekke anti muggenmiddelen kopen. In Ilulissat kan je bij het kantoor van World of Greenland doosjes vochtige doekjes kopen, die uitstekend werken.

Aanbevolen  dagelijkse insmeerprocedure:
1. Dagelijkse huidverzorging bij het opstaan (indien van toepassing)
2. Zonnebrandmiddel als 2e laag
3. Anti-muggenmidel als 3e laag
4. Einde dag bij het binnenkomen – huid goed schoonmaken en wassen
Volgende dag opnieuw beginnen met procedure vanaf punt 1.

West-Groenland - Illulissat Restaurants in lulissat

Naast Restaurant Ulo in Hotel Arctic, dat een heel goede reputatie heeft, zijn er het in de stad zelf gelegen restaurant Marmartut en het restaurant van Hotel Hvide Falken. Tijdens de zomermaanden worden er door deze restaurants Groenlandse buffetten aangeboden op vaste dagen in de week. Wij raden je aan om vooraf te reserveren. Wanneer je wat eenvoudiger zou willen eten, kan dit o.a. in Hotel Arctic in Café Ferdinand en in Ilulissat zelf in Café Naleraq en Café Iluliaq tegen betaalbare prijzen.

Supermarkten

In Ilulissat zijn een aantal grote supermarkten te vinden, waar o.a. belegde broodjes te koop zijn die je als lunchpakket kunt meenemen wanneer je gaat wandelen. Het kraanwater is niet echt smakelijk, dus het is beter water in de supermarkt te kopen. Verder is hier alles te krijgen.

Kontant geld

In het centrum van Ilulissat is bij de Grønlands Banken een ATM machine waar je kontant geld kunt opnemen. Bij de excursiemaatschappijen vraagt men je of je kontant kunt betalen omdat men anders hoge bankkosten krijgt. In hotels en restaurants kan je gewoon met je bank- of creditcard betalen.