Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Handige weetjes

Openbaar vervoer Færøer Eilanden

Bussen: De Færøer Eilanden hebben een uitgebreid busnetwerk, met rode Bussleiðin stadbussen in Tórshavn en blauwe Bygdaleiðir bussen die de verbinding tussen de dorpen op het platteland onderhouden. Het bus- en ferry netwerk wordt uitgevoerd door Strandfaraskip Landsins in opdracht van de Faroese regering. De hoofdroute loopt van Tórshavn naar Klavsvík in het noordoosten, welke via de Norðoyatunnilin tunnel loopt. Bussleiðin is de naam van de lokale busmaatschappij van Tórshavn, die 5 routes heeft en uitgevoerd wordt door de stad Tórshavn. Sinds 2007 is het busvervoer in Tórshavn gratis. Dit groene initiatief is opgezet om de lokale bevolking zoveel mogelijk uit de auto te halen.

Ferries: De belangrijkste ferryverbindingen zijn die van Tórshavn naar het meest zuidelijke eiland Suduroy en vanaf Tórshavn naar de eilanden Sandoy en Skúvoy en Nólsoy. Daarnaast is er een ferryverbinding vanaf het eiland Vágar naar het het meest westelijk gelegen (vogel)eiland Mykines en een postboot vanaf het noordelijke eiland Vidoy naar de meest oostelijk gelegen eilanden Fugloy en Svinoy.

Faeroer - helicopterHelicopters: Deze vorm van vervoer is in de eerste plaats voor de eilandbewoners zelf en is in verhouding tot andere bestemmingen dan ook zeer redelijk geprijsd. Eilandbewoners  hebben altijd voorrang op de buitenlandse bezoekers. Helicopter vervoer is dus altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en zal nooit in de vorm van een retourvlucht worden aangeboden.

 Wegennet

De Faroer beschikt over een wegennet van meer dan 600km. Er wordt tussen en op de eilanden veel gebruikt gemaakt van tunnels, bruggen en veerponten. De afstanden tussen de eilanden is niet groot.