Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Autoverzekering

Auto Casco Schadeverzekering (bij boeking opgeven)

Een aansprakelijkheidsverzekering (WA) en een ongevallenverzekering voor de bestuurder zijn in IJsland wettelijk verplicht en dus bij de huurprijs inbegrepen. Ook de TP (Theft Protection – diefstalverzekering) is inbegrepen.

CDW-verzekering
Een IJslandse CDW (Collision Damage Waiver) verzekering is een schadeverzekering die staat voor beperkte afkoop van het eigen risico en is standaard inbegrepen in de huurprijs. Het eigen risico loopt vanaf ca. € 1815 (personenwagen) tot ca. € 3165 voor een terreinwagen. Er gelden veel uitsluitingen, wat aanzienlijke kosten kan opleveren. Middels een Super CDW-verzekering kan het eigen risico worden verlaagd, maar de uitsluitingen blijven van kracht. De kosten voor deze aanvullende verzekering variëren in prijs van ca. € 13 per dag (personenwagens) tot ca. € 19 per dag voor terreinwagens.

Auto Casco Schadeverzekering (bij boeking opgeven)
In combinatie met ‘a.s.r.’ bieden wij de mogelijkheid het eigen risico van de CDW-verzekering van Hertz volledig af te dekken, middels de Auto Casco Schadeverzekering. Deze Auto Casco Schadeverzekering van a.s.r. biedt bovendien dekking voor uitgesloten cascoschade en repatriëring van het voertuig, volgens de voorwaarden van ‘a.s.r.’. Voorbeelden van cascoschade die door de autoverhuurder Hertz zijn uitgesloten van verzekering, maar wel gedekt worden door de Auto Casco Schadeverzekering van a.s.r., zijn: glas-, banden- en bodemschade. De premie van de Auto Casco Schadeverzekering bedraagt slecht € 4,78 per auto per huurdag. Uitgebreide voorwaarden en het dekkingsoverzicht ontvang je bij boeking. Wanneer je geen auto casco schadeverzekering hebt afgesloten kun je ter plekke een verzekering bij de Hertz-balie regelen tegen de daar geldende voorwaarden en kosten.

Verzekering Zand- en as schade (optioneel ter plaatse bij te boeken)
Sinds de vulkaanuitbarsting van 2010 ligt er veel losse as aan de zuidkust van IJsland. Wanneer het waait (en het waait vaak) kan dit betekenen, dat je auto ‘gezandstraald’ wordt, met als gevolg lakschade, waarbij de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Wanneer je een auto casco schadeverzekering bij boeking hebt afgesloten, wordt het eigen risico volledig afgekocht. Het eigen risico is bij Hertz voor een personenauto ca. € 1815 en voor een terreinwagen ca. € 3165. Zand- en as-schade valt echter onder uitgesloten cascoschade (schade die buiten het eigen risico valt, zonder maximum). Het is aan jou te beslissen of je ter plekke een extra zand- en as-verzekering wilt afsluiten. Prijsindicatie voor deze verzekering: € 13 per dag voor een personenauto en € 19 per dag voor een terreinwagen of mini-bus.