Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Wij raden je dringend aan een annulerings- en reisverzekering af te sluiten. Hierdoor kan je jezelf veel onnodige kosten besparen. Controleer daarom de verzekeringen die je al hebt en sluit de verzekering die je nog nodig hebt meteen af.

Vrijwel iedere ervaren reiziger sluit bij de reis een annuleringsverzekering af. Bij ‘last minute’ boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om ook dan een verzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk niet alleen de annuleringskosten als je je reis moet uitstellen of annuleren, maar ook bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. En er is een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.

De standaard dekking kan je uitbreiden met de module ‘waarnemer’. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld jouw taken waarneemt tijdens je vakantie, maar ook een verzorger van je huis, huisdieren of planten. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk, waardoor eigenlijk alle specifieke redenen om te moeten annuleren, kunnen worden verzekerd.

De premie voor de annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de reissom. Over deze premie betaal je 21% assurantiebelasting. De poliskosten bedragen eenmalig € 4,25. Wanneer je een kortlopende annuleringsverzekering wilt afsluiten, kan je dit bij boeking opgeven. Dit kan telefonisch of via het elektronische boekingsformulier. Het is van belang een annuleringsverzekering zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 5 dagen ná facturatie af te sluiten, om zo volledig mogelijk verzekerd te zijn. Liever een all-risk verzekering? De premie bedraagt dan 7% van de reissom en de dekking is uitgebreider. Voor algemene voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering klik hier.

Ben je woonachtig buiten Nederland, België of Duitsland? In dit geval kunnen wij geen annuleringsverzekering voor je afsluiten, raadpleeg je eigen verzekeraar.