Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Vervoer op IJsland

Vervoer op IJsland

11 november 2015

Autohuur

Onze vaste partner op IJsland in verhuurmaatschappij Hertz. De meeste bezienswaardigheden zijn via de ringweg te bereiken, waardoor een normale personenwagen volstaat. Gravelwegen kunnen ook met een normale personenwagen bereden worden, maar uiteraard met aangepaste snelheid. Wanneer je in voorseizoen (mei) of naseizoen (sept-okt) reist, kies dan voor een 4-WD personenwagen die wat meer ‘grip’ op de weg heeft.

Een terreinwagen voegt een extra dimensie aan je reis toe en stelt je in staat bij de wat meer afgelegen mooie plekjes te komen. Voor wie de wegen door de binnenlanden (F-wegen), de hooglandenroutes Kjolur (nr. 35) en Kaldidalur (nr. 550) of wegen naar Landmannalaugar wil rijden is een terreinwagen verplicht. Wanneer je met een personenwagen over een (verboden) hooglandenroute of gelijksoortige weg rijdt, ben je niet verzekerd en zal je in geval van schade geheel aansprakelijk gesteld worden. De meeste hooglandenroutes zijn alleen in de maanden juli en augustus geopend. Meer informatie over onze huurauto’s vind je op onze website: klik hier.

Waarom zit er verschil in de autohuur prijzen?

De per persoonsprijs van een pakketprijs wordt berekend over het aantal personen dat reist, dus de autohuurprijs wordt gedeeld door bijvoorbeeld 4 in het geval van een reis met 4 personen. Wanneer er 5 personen reizen delen we de prijs per dag door 5 en voegen daar de accommodatieprijzen aan toe en komen zo tot een per persoonsprijs voor 5 personen.

Wat als ik met 6 (of meer) personen in 1 auto wil reizen?

Wij hebben niet standaard prijzen voor zoveel reizigers op onze website staan. Wil je een reisvoorstel voor 6 of meer reizigers waarbij je 1 auto met elkaar deelt, neem dan even contact met ons op. Wij zullen een prijs voor je berekenen en deze in een reisvoorstel verwerken.

Camperhuur

Voor wie optimaal van z’n bewegingsvrijheid wil genieten, is een camper hét ideale vervoermiddel. Ervaar tijdens een vakantie per camper de luxe van vrijheid, avontuur en het comfort dat je met je meeneemt. Kies zelf je route en je tempo terwijl je bed met je meereist. Het camperaanbod van IJsland Tours is zeer gevarieerd. Naast de economische en kleinere campervan zijn er ook grotere campers, zoals de Fiat Ducato, die plaats biedt aan 4 tot 6 personen. Wanneer je graag de hooglandenroutes wilt bezoeken zijn er de Dodge of Ford 4WD campers. Wij hebben een samenwerkingsverband met meerdere camperverhuurders (A, B, C, D) in IJsland. Meer informatie over ons camperaanbod vind je op onze website: klik hier.

Binnenlandse vluchten

Er zijn verschillende vormen van vervoer in IJsland. Toch blijft de auto het meest populaire vervoersmiddel. Omdat IJsland groot is zijn er ook verschillende binnenlandse vluchten mogelijk. Er zijn twee luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten, en bijvoorbeeld vluchten naar de Færøer en Groenland verzorgen, Air Iceland en Eagle Air.

Ferry

Naast de bus en het vliegtuig kan je je ook laten vervoeren per ferry. De meest bekende is misschien wel Ferry Baldur, die vanuit Stykkisholmur op het schiereiland Snæfellsnes de oversteek maakt naar de Westfjorden via het vogeleiland Flatey. Door gebruik te maken van de ferry bespaar je jezelf een hoop tijd die je op de Westfjorden (of andersom, op Snæfellsnes) kunt besteden. De Ferry Herjólfur vaart vanuit de Westman eilanden heen en weer naar Landeyjahöfn in Zuid IJsland. Ook op deze ferry kan je je auto meenemen, het is ook mogelijk om per bus vanuit Reykjavik af te reizen naar Landeyjahöfn om ook tijdens een individuele reis de Westman eilanden te bezoeken.


Facebook Twitter Google+