Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Verblijf op IJsland

Verblijf op IJsland

11 november 2015

Comfortniveaus

De accommodaties die wij gebruiken voor onze reizen kunnen ingedeeld worden in 4 verschillende comfortniveaus:

Basic De meest eenvoudige klasse waarbij je verblijft in hostels in kamers zonder faciliteiten (douche/toilet op de gang) op basis van slaapzakaccommodatie. Je dient zelf je slaapzak/lakenzak mee te nemen. Er zijn geen maaltijden inbegrepen. In de accommodatie is een keuken aanwezig waar je je eigen maaltijden kunt bereiden. Let op: in de hostels op IJsland is bedlinnen tegenwoordig vaak inbegrepen.

Budgetklasse Bij deze klasse verblijf je in hostels, pensions, internaten en b&b’s in kamers zonder faciliteiten (douche/toilet op de gang). Opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inbegrepen. Voorbeelden van budgetaccommodaties zijn Guesthouse Gula Villan in Akureyri, Guesthouse Fludir in het Golden Circle gebied en Edda Skógar in Zuid IJsland.

Middenklasse Je verblijft in hotels, internaten en B&B’s in kamers met privé faciliteiten. Opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inbegrepen. Voorbeelden van middenklasse accommodaties zijn Hotel Framnes op het schiereiland Snæfellsnes, Hotel Mikligardur in het Noorden en Hotel Skogafoss in het zuiden.

Comfortklasse Bij deze meest luxe klasse verblijf je in de betere hotels en country-hotels in kamers met privé faciliteiten op basis van logies/ontbijt. In deze klasse maken wij ook gebruik van bijzondere accommodaties op mooie locaties. Voorbeelden van comfortklasse accommodaties zijn Hotel Búdir op Snæfellsnes, Hotel Myvatn in het Noorden en Hotel Rangá in Zuid-IJsland.

In Reykjavik kan je ook in appartementen verblijven. Ideaal wanneer je met vrienden of als familie naar Reykjavík reist. Appartementen beschikken over een eigen keuken of kitchenette en eigen douche/toilet. Einholt, Gettisgata en Frón appartementen zijn uitstekende middenklasse appartementen met een centrale ligging. Wij werken ook samen met diverse luxere appartementen, waaronder bijvoorbeeld Reykjavik Residence en Room with a View.

Hebben alle accommodaties kookgelegenheid?

Nee, niet alle accommodaties zijn standaard voorzien van kookgelegenheid. Indien je tijdens je reis graag zelf zou willen koken is dit mogelijk in vakantiehuizen. Van de accommodatie-niveaus die wij aanbieden heb je de meeste kans op eigen kookgelegenheid in de (slaapzak)budgetklasse. Wij kunnen hier rekening mee houden tijdens het boeken van je reis, mits deze wens op voorhand aangegeven wordt. Helaas kunnen wij kookgelegenheid niet garanderen, het blijft een preferentie.

Kamperen op IJsland & Campingcard

Vrij kamperen is in IJsland niet toegestaan. IJsland heeft, om de zeer fragiele natuur te beschermen, volop campings aangelegd waar je kunt overnachten. Buiten de campings is de grond privébezit van IJslandse boeren en corporaties waar je niet zonder toestemming op mag kamperen. Handig is om gebruik te maken van de campingkaart (42 aangesloten campings).


Facebook Twitter Google+