Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Telefonie, internet en elektriciteit

Telefonie, internet en elektriciteit

11 november 2015

Werkt mijn GSM op IJsland?

De meeste Europese mobiele telefoons werken op het IJslandse netwerk. Afhankelijk van waar u zich bevind is de service al dan niet goed genoeg. Noord Amerikaanse GSM’s gebruiken een andere standaard. Je kan mobiele telefoons op IJsland huren. IJsland heeft het hoogste gebruik van mobiele telefoons ter wereld.

Bellen naar IJsland

U kunt naar alle delen van IJsland bellen, het landsnummer van IJsland, vanuit andere landen, is +354 gevolgd door een nummer van zeven cijfers. Directe gesprekken naar Europa en de VS kunnen gemaakt worden door 00 te draaien, gevolgd door het landsnummer en het abonneenummer dat u wenst te bereiken.

Elektriciteit

De IJslandse standaard voor elektriciteit is de Europese (50 Hz, 220 volts). Stopcontacten zijn gewoonlijk gemaakt voor 2 pinnetjes. Voor elektrische toestellen uit Noord-Amerika en Engeland moet je een adapter bij je hebben.

Internet en Wifi

De meeste hotels, cafés en restaurants zijn tegenwoordig voorzien van (gratis) Wifi. Het kan zijn bij kleinschaligere gelegenheden dat dit niet mogelijk is, geen goed bereik heeft of tegen betaling is. Tegenwoordig valt IJsland vaak binnen je bundel (check dit bij je provider voor aanvang van je reis)


Facebook Twitter Google+