Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Prijzen ter plaatse

Prijzen ter plaatse

11 november 2015

Uit eten

het prijspijl voor een avondje uit eten ligt gemiddeld gezien hoger dan bij ons in Nederland. Voor een maaltijd (1 gang) in een restaurant inclusief water en brood (wat meestal gratis is) kom je zèker op minimaal € 50 per persoon uit. Een buffet is vaak prijziger, uit eten gaan bij de cafetaria van een benzinepomp (veel voorkomend!) is vaak een stuk voordeliger. Bij deze laatste optie geniet je vaak van een goede maar eenvoudige en/of snelle hap. De kosten kunnen dan uitkomen op ca. € 15-€ 20 per persoon.

Fooien

De prijs voor service is BTW is altijd inbegrepen bij de prijzen op IJsland.

Alcoholische dranken

Het aanschaffen van alcoholische dranken is, net als andere Scandinavische bestemmingen, niet goedkoop. Je bent voor een wijntje/biertje in een restaurant of café ca. € 8-€ 10 kwijt. Tip: neem een fles wijn mee in je koffer. Alcoholische dranken met een normaal promillage worden niet verkocht in de supermarkten. IJsland beschikt over staatswinkels genaamd Vinbudin waar je terecht kunt voor wijntjes, biertjes etc.

Booschappen doen

Wij vergelijken de prijzen in de supermarkten altijd met onze Albert Heijn (A-merk prijsniveau). De Bonus is de voordeligste supermarkt op IJsland, te herkennen aan het roze varken op het logo. In alle grotere steden zijn supermarkten te vinden. De winkels zijn wel vaak wat later op de dag geopend. Wij zijn gewend dat we om 08:00 uur boodschappen kunnen doen, in IJsland is dit ca. 10:00 of 11:00 uur.


Facebook Twitter Google+