Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Hooglandenroutes open

Hooglandenroutes open

18 juni 2015

23 juli 2015

Er is enkele dagen geleden een “zomerse sneeuwbui” gevallen in de centrale binnenlanden van IJsland. Ook de IJslanders kijken op van deze vreemde weersomstandigheden. Meer info: http://icelandreview.com/de/node/81170

______________________________________________________________

17.07.2015: Het heeft veel langer dan andere jaren geduurd, maar bijna alle hooglandenroutes op IJsland zijn inmiddels geopend. Goed nieuws voor alle reizigers die met een 4wd terreinwagen reizen of een reis per 4wd bus gepland hebben door het binnenland! Wij wensen iedereen een goede reis!


Goed nieuws! De Kjölur route is eindelijk geopend. Vandaag, 01 juli 2015, is ook het laatste stukje van de route (bij Kerlingarfjöll) geopend. Het is een extreem late opening van deze route, die gemiddeld rond 14 juni al open is. In de afgelopen 5 jaar was de vroegste opening op 5 juni, de laatste opening was op 22 juni. Een opening op 01 juli is daarmee een nieuw record, kunnen we wel stellen. Meer informatie over de wegen? Klik hier.

______________________________________________________________

18 juni 2015

Kjolur snowIJsland heeft een erg sneeuwrijke winter achter de rug. Het heeft tot laat in het seizoen nog fors gesneeuwd en dat heeft ook consequenties voor de zomer. Reizigers die in mei naar IJsland zijn geweest hebben (bijna) alle seizoenen in één reis meegemaakt en ook in juni heeft de winter nog zijn gezicht laten zien. De hooglandenroutes kunnen hierdoor niet op tijd (naar wens) geopend worden. De wegen naar het binnenland van IJsland zijn nog onbegaanbaar en pas wanneer de wegenautoriteiten deze wegen openstellen is het toegestaan deze te berijden. Zoals het er nu uitziet zijn tot eind juni/begin juli de meeste routes nog dicht. Op sommige routes, zoals de Kjölur (zie foto) wordt met man en macht gewerkt aan het sneeuwvrij krijgen van de weg. Wij houden de wegen zeer nauwlettend in de gaten en informeren onze reizigers zodra dit noodzakelijk is. Wil je zelf in de gaten houden hoe de conditie van de wegen is? Bekijk dan: www.vegagerdin.is.


Facebook Twitter Google+