Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Natuurpas in IJsland?

Natuurpas in IJsland?

24 maart 2014

Nationale Parken Pas IJsland

Er wordt al enige tijd in IJsland gesproken over het invoeren van een Natuurpas in IJsland, waarbij de opbrengsten gebruikt worden voor het onderhoud van de Nationale Parken  en de toegangswegen- en paden naar de diverse bezienswaardigheden en natuurattracties.

Omdat de invoer van deze pas nogal lang op zich laat wachten, heeft een landeigenaar in het geisergebied besloten een entree te gaan heffen van ISK 600 (ca. € 4).

Ondanks het feit dat deze heffing omstreden is (de regering beraadt zich op stappen)  zal iedereen deze entree voorlopig moeten betalen.

Zodra er meer informatie bekend is zullen wij dit laten weten.

Nieuwe informatie d.d. juni 2014:
Er wordt in IJsland al enige tijd gesproken over het invoeren van een Natuurpas, waarbij de opbrengsten gebruikt worden voor het onderhoud van de Nationale Parken en de toegangswegen en -paden naar de diverse bezienswaardigheden en natuurattracties. Omdat de invoer van deze pas nogal lang op zich laat wachten zijn er inmiddels meerdere landeigenaren die plannen hebben om zelf entree (ca. € 3-5) te gaan heffen. Dit is al gebeurd bij Geysir, maar door tussenkomst van de regering is dit voorlopig weer terug gedraaid. Bij Namarskard/Mývatn moet u mogelijk wel entree betalen. Het is onzeker hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.


Facebook Twitter Google+