Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Spotten van wildlife

Spotten van wildlife

28 januari 2014

Wanneer is de beste tijd om papegaaiduikers te zien?

De eerste papegaaiduikers komen meestal eind april aan land en blijven tot eind augustus. De meeste excursies om papegaaiduikers te spotten zijn van half mei tot half augustus te boeken.

Wat is de beste tijd om walvissen te spotten?

De beste tijd om walvissen te spotten is van mei tot september. Vanuit verschillende punten in IJsland worden er walvisexcursies georganiseerd. Vanuit Reykjavik is dit het gehele jaar door, in de zomermaanden zijn de noordelijke plaatsen, zoals Husavík en Dalvík ideaal voor het spotten van walvissen.

Kan ik ook orca’s zien?

In de wintermaanden heb je de mogelijkheid om orca’s te spotten op IJsland. Ze volgen het voedsel (de haring), het kan daardoor verschillen wanneer en waar ze zitten. De laatste jaren concentreert de aanwezigheid van orca’s zich tot de Westkust van IJsland in de maanden februari-maart. Boottochten met vertrek vanuit Grundarfjördur zijn in deze periode populair!


Facebook Twitter Google+